Kunsfladder2022 7

Kunstfladder als vanouds: gezellig en druk

Afgelopen zondag 10 juli vond van 11:00 tot 17:00 uur de 11e editie van de Kunstfladder plaats. Na twee moeilijke jaren, waar het evenement door de Coronapandemie één jaar niet kon plaatsvinden en één jaar met veel maatregelen en moeilijkheden, was de kunstmarkt dit jaar als voorheen: een groot aantal kunstenaars, veel publiek, ongedwongen en gezellig.

Kunsfladder2022 7

Er stonden dit jaar 71 kramen met kunstenaars op het Schouwburg- en Henseniusplein. Het was typisch Nederlands zomerweer: beetje aan de frisse kant en winderig, maar ideaal ons evenement. De kunstmarkt en de omliggende terrassen werden dan ook druk bezocht. De muzikale omlijsting werd dit jaar verzorgd door de muzikale duizendpoot Luuk Lenders met zijn vrolijke muziek. En anderzijds door het duo Joves, van Vera en Joshua van Ewijk, die een mix van ‘folk meets classic’ ten gehore gaven. Er liepen ook weer vele kleurige snoetjes rond die zich bij schminkartieste Sandra Kleuskens van Pip en Saartje hadden laten omtoveren tot prachtige creaties.

Vorige editie was het logo van de Kunstfladder omgezet in een mozaïekkunstwerk. Dit was tot stand gekomen met de bijdrage van 3 kunstenaars en de hulp van het publiek: iedereen mocht letterlijk een steentje bijdragen. Het kunstwerk was dit jaar te zien bij de infokraam van de organisatie. Een aantal mensen kwam het speciaal bewonderen en enkelen wisten zelfs nog precies welk stukje van het mozaïek ze gelegd hadden.

’s Middags werd iedereen verrast door het  bezoek van een groep kleurig geklede samurai en een geisha. Dit was een groep die ingehuurd was door Fotoclub Venray voor het maken van foto’s, ter gelegenheid van hun 60ste-plus2 jubileum. Ze gingen graag op de foto met muzikant Luuk.

. .

En als je goed hebt gekeken, zag je ook nog  ergens een prachtig geklede prinses rondlopen.

Al met al hebben we weer kunnen genieten van een mooie Kunstmarkt. Meer foto’s kun je zien op de pagina Sfeerimpressie 2022 Volgend jaar vindt de Kunstfladder plaats op zondag 9 juli.

Tot dan!