Nieuw logo gepresenteerd in Peel en Maas van 9 juni 2016

peel en maas juni 2016

 

Venray | Nog een kleine maand dan staat de zevende editie van kunstmarkt Kunstfladder weer op de culturele agenda van Venray. Op zondag 10 juli staan het Hensenius- en Schouwburgplein van 11.00 tot 17.00 uur vol met stands waar kunstenaars hun passie presenteren.

 

Door Henk Lammen

 

Na zes edities besloot organisator Minca Albers dat het tijd werd voor een nieuw logo. Om haar eigen gezicht te geven aan het evenement dat ze nu voor het tweede jaar op rij organiseert. Het logo is een ontwerp van Patty Kessels, een bevriende vormgeefster. “Het kan geen kwaad om na zoveel jaren met iets nieuws te komen”, verduidelijkt Albers het waarom van een nieuw logo. “Natuurlijk is de ‘fladder’, de golfbeweging, erin gebleven. Alleen heeft het nu qua kleur een frissere uitstraling gekregen. Eigentijdser ook. Dit logo is vanaf nu op alle uitingen terug te vinden. Ik ben er echt tevreden over, trots ook.” Na een eerste aanpassingsjaar vindt Minca Albers meer en meer haar draai bij de organisatie van de kunstmarkt. Vorig jaar, toen ze op het allerlaatste moment de organisatie op zich nam, was het een sprong in het diepe. Nu heeft ze een jaar de tijd gehad om het evenement naar haar hand te zetten. Het geraamte staat, de uitstraling ook. De 53-jarige in Venray geboren Albers weet precies wat ze wil. “De diversiteit en de kwaliteit van de deelnemers staat voorop. Ik ben dan ook heel kritisch geweest in de keuze welke kunstenaars deelnemen. Uiteindelijk mag ik heel tevreden zijn met het aanbod. Ruim 70 exposanten presenteren een heel gevarieerd aanbod van kunstuitingen. Zo zijn er nieuwe elementen toegevoegd, zoals een houtdraaier en fotografe.”

 

Naast kunst is Kunstfladder vooral ook een dagje uit voor het hele gezin. Zo is er een portrettekenaar aanwezig, muziek van het duo Gentefix (Luuk Lenders uit Meerlo en Wim Kunen uit Geijsteren), zijn er kunstenaars ‘live’ aan het werk en workshops en kunnen de kinderen zich vermaken in de kinderhoek en zich laten schminken. “Naast kunst kijken, wil ik proberen om meer interactie met het publiek te bewerkstelligen. Het moet vooral een evenement waar jong en oud welkom zijn.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.